TANKKAUSASEMAURAKOINTIA VANKALLA KOKEMUKSELLA

Suomen kaasutankkausasemaverkosto on jälleen laajenemassa. Viafin GAS on ollut toukokuussa mukana rakentamassa Gasumin uutta asemaa Sipooseen. Valmistuessaan tankkausasema palvelee kuluttajia ja raskasta liikennettä.

-Mahtavaa, että tankkausasemia rakennetaan lisää. Suomessa on jo 70 asemaa ja useita on suunnitteilla. Kaasulla ajaminen on vähäpäästöistä ja biokaasulla ajaminen on todellista kiertotaloutta parhaimmillaan, kertoo Viafin GAS asiakkuuspäällikkö Juuso Raukola

Gasumin Sipoon tankkausasema on LNG-tankkausasema, jossa voidaan tankata sekä nestemäistä kaasua (LNG), että paineistettua kaasua (CNG). Kylmää LNG:tä säilytetään aseman erillisessä LNG-säiliössä, josta höyrystetään CNG:tä kryogeenisien pumppujen avulla. Aseman automatiikka huolehtii turvallisesta prosessista, jonka käyttöönotto on Viafin GAS vastuulla.

-Olemme saaneet aiemmista käyttöönottoprojekteista asiakkaalta positiivista palautetta. Työt tehdään tehokkaasti ja asiakkaalla on tunne, että käyttöönottovaihe on turvallisissa käsissä. Työmaalla on paljon valvottavaa, yhteen sovittavaa (laitteiden yhteensovittaminen), koordinoitavaa ja dokumentoitavaa. Turvallisuus on kaikille tärkein arvo ja siitä ei ole mahdollista tinkiä, Juuso Raukola linjaa.

Viafin GAS on vahvasti mukana LNG ja CNG tankkausasemaverkostojen rakentamisessa. Viafin GAS on tehnyt Gasumille lukuisia laiteasennusurakointeja, käyttöönottoja sekä asemien elinkaarenaikaista kunnossapitoa. Viafin GAS on myös toiminut pääurakoitsijana Suomen Kaasuenergian Rykmentinpuiston tankkausasemahankkeessa.

Viafin GAS Oy on suomalainen kaasualan asiantuntijayritys, joka on osa Viafin Service-konsernia. Viafin GAS tuottaa monipuolisesti erilaisia kaasuun liittyviä kunnossapito- ja asiantuntijapalveluja kaikille asiakassektoreille. Toimitamme laitteistoja, tarjoamme asennukset sekä huollot ja korjaukset. Palvelumme kattavat koko kaasujärjestelmien käytön elinkaaren suunnittelusta alkaen. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Mäntsälässä, Lempäälässä, Kouvolassa, Oulussa, Imatralla, Vaasassa ja Turussa. Toimintaalueenamme on koko Suomi. Viafin GASilla työskentelee noin 90 henkeä. Tavoitteemme on olla osaavin ja halutuin työpaikka. Tästä yhtenä osoituksena on sijoittuminen Suomen 16. parhaaksi työpaikaksi vuonna 2021. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 16 milj. euroa.